130 zonnepanelen op het dak

Het is vandaag duurzame dinsdag. Een dag waarop politiek Den Haag nieuwe ideeën ontvangt. Wij hebben deze week 150 zonnepanelen op het dak neergelegd. We geven een kijkje in de keuken over onze initiatieven die we hebben genomen qua duurzame oplossingen.

Duurzame dinsdag & zonnepanelen

De eerste dinsdag van september staat te boek als duurzame dinsdag. Dit is de dag waarop politiek Den Haag duurzame ideeën en initiatieven een podium geeft. Het kabinet ontvangt namelijk op deze dag een Duurzame Dinsdag-koffer met daarin honderden duurzame ideeën en initiatieven vanuit alle hoeken van de samenleving. Deze dag kunnen wij niet zomaar voorbij laten gaan. Onlangs hebben wij namelijk 130 zonnepanelen op ons dak gelegd. We zijn benieuwd wat de nieuwe plannen zijn voor 2022-2023, zodat we ons steentje kunnen bijdragen aan een duurzamere samenleving. 

Zonnepalen op het dak

Afgelopen week konden we het dak op. Hier werden namelijk de zonnepanelen gelegd. Maar liefst 130 stuks! Deze zorgen ervoor dat ons nieuwe pand voor het grootste gedeelte energieneutraal is. Op de afbeeldingen is te zien hoe de zonnepanelen op het dak zijn gelegd. Eerst werden de stellages geplaatst voor de panelen, daarna werd de elektra gelegd en als laatste de echte panelen gelegd. 

Maar dat is niet het enige duurzame aan het nieuwe pand. De directie vertelde in het artikel over de bouw van het pand, welke duurzame keuzes er zijn gemaakt. Naast de zonnepanelen die van de week op het dak zijn gelegd, is het pand ook voorzien van warmtepompen. Hierdoor zijn we volledig gasloos. Daarnaast hebben we overal de nieuwe vorm van ledverlichting met bewegingssensoren en is het magazijn voorzien van speeddeuren die de warmte in de zomer buiten en in de winter binnen houden. 

LEES HIER WAT DE DIRECTIE HEEFT GELEERD VAN DE BOUW VAN HET NIEUWE PAND

Plannen

De zonnepanelen zijn weer een mooie stap op de weg naar duurzaamheid voor ons. We proberen ons steeds verder op dit gebied te ontwikkelen en kijken dan ook met belangstelling naar de plannen van de overheid. Wat betekenen deze plannen voor de verf- en stucbranche en wat hebben ze voor directe invloed op ons? In de komende periode zal hier meer duidelijk over worden. 

Benieuwd wat onze visie op gebied van duurzaamheid is en wat we hier al aan doen? Op de duurzaamheidspagina komt het allemaal terug.

NAAR DUURZAAMHEIDSPAGINA