Wegenverf Spray voor grondmarkeringen en belijningen

De Vista Wegenverf-Spray is een synthetische wegenverf in een spuitbus, die zeer snel droog en beloopbaar is. Wat zijn de voordelen van wegenverf in een spray? Wij leggen het u uit.

Voordelen belijningen aanbrengen met een spray

Aanbrengen van wegmarkeringen, tijdelijke belijningen op een sportveld of magazijn kan met wegenverf. Wegenverf is verkrijgbaar in een 1-component verf, voor meer duurzamere belijningen of kleuring van de ondergrond. Dit noemen ze ook wel semipermanente wegenverf. De twee-componenten wegenverf is voor zeer duurzame belijningen en kleuringen en voor intensief gebruik. Deze verf is bestemd voor het aanbrengen van permanente belijning.

Voor een perfecte wegmarkering, zoals belijningen rondom een pand, speelplaatsen of andere wegmarkeringen, volstaat de één-component wegenverf. Eén-component wegenverf is aan te brengen met een spuitmachine, roller en kwast. Vista heeft daarnaast ook een Wegenverf in een spray. En de wegenverf in de vorm van een spray heeft hierbij vele voordelen. Wij leggen in dit artikel uit wat de voordelen van een spray zijn. 

Eén-component wegenverf

De Vista Wegenverf Spray is voor professioneel gebruik en is een industriële hoogwaardige wegenverf voor vrijwel alle ondergronden zoals beton, asfalt, tegels en klinkers. Het voordeel van de Vista Wegenverf Spray is dat deze eenvoudig in gebruik is. Direct toe te passen, je hoeft alleen de spuitbus even goed te schudden en je kan aan de slag. Als je een spray gebruikt kan je eenvoudig figuren maken en sjablonen gebruiken.

Daarnaast heeft de spray een snelle droging en een snelle doorharding. Zo snel dat de belijning zelfs al na 1 uur al met autobanden belast kan worden. Bij het toepassen is de spray al met één laag dekkend en bij aanbrengen van een dikkere laag is het mogelijk om deze in te strooien met reflectieparels. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat deze goed blijft zitten als je de spray hebt toegepast. De Wegenverfspray is dan ook slijtvast en niet verzepend.

Als je besluit te gaan werken met professionele wegenverf, raden wij je aan eerst de aanwijzingen op de verpakking of het technisch merkblad goed door te lezen en deze op te volgen. Het dragen van goede werkhandschoenen is hierbij natuurlijk een must.

Een spray voor vele toepassingen

De spray is geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen en heeft een grote verscheidenheid aan ondergronden. Deze Vista Wegenverf-Sprays zijn aanwezig in een zestal kleuren: wit, geel, blauw, rood, zwart en groen. Naast de goede hechting op ondergronden als beton, steen of asfalt hecht deze ook op tegels. Een markeringsspray is uitermate geschikt voor het aanbrengen van stippen, strepen, uitzetwerk in de bouw, het schrijven van letters, sjablonen voor elektrische parkeervakken (foto 1), wandelroutes (foto 2) of bijvoorbeeld voetpaden (foto 3).

Voor je de markeringsspray gaat spuiten, moet de markeringsverf minimaal twee minuten goed worden geschud. Hierna spuit je een proefstukje om te kijken of de verf goed is gemengd. Is alles in orde, breng dan de markeringsspray aan in de gewenste breedte en/of dikte. De spuitbus is 180° of ondersteboven te gebruiken. Na gebruik het ventiel schoonspuiten (spuitbus rechtop houden en de sproeikop circa 5 seconden ingedrukt houden). Hierna is de aangebroken markeringsverf minimaal twaalf maanden te bewaren op een droge, koele en vorstvrije plaats.

Spray in combinatie met reflectieparels voor beter zicht

De Vista Reflexparels zijn unieke parels voor het verkrijgen van een reflectie op verschillende vloercoatings. Ook op die van de Wegenverf-Spray. Wanneer de markering dik genoeg wordt aangebracht kunnen de reflectieparels worden ingestrooid. Dan is de markering of belijning ook in het donker beter zichtbaar. De parels reflecteren door het licht van de koplampen, vooral bij regen en in het donker is dit van belang. De reflectieparels zijn door de ronde vorm dat het licht door de parel vanuit de meest optimale positie reflecteert.

Verwijderen van Vista Wegenverf Spray

Zoals aangegeven heeft de Vista Wegenverf Spray een goede hechting en is deze slijtvast. Het kan natuurlijk zo zijn dat je toch de wegenverf wil verwijderen. Dit is mogelijk met de Vista Lakweg. Door deze in te smeren en in te laten werken met de Vista Lakweg is deze met een hogedrukreiniger te verwijderen.

Lijnen trekken met markeringskar

Voor het eenvoudig en snel trekken van een groot aantal lijnen, is een zogenoemde Wegenverf Spray Kar een goede oplossing. Zoals de naam het natuurlijk al een beetje verklapt, is de Markeringskar een kaar waar je markeringen mee kunt maken. 

In de kar kunnen in totaal 6 spuitbussen worden geplaatst, zodat je snel door kan met het trekken van belijningen als één spuitbus op is. De Spray Kar is ideaal voor het trekken van lijn in één dezelfde dikte en breedte. 

Krijtspray voor tijdelijke markeringen

De wegenverf is semipermanent, maar er zijn situaties te bedenken waar een (semi-) permanenten wegmarkering niet nodig is of zelfs helemaal niet gewenst is. Hiervoor is de Krijt-Spray een goede oplossing. Deze verf is juist geschikt voor zeer kortstondig gebruik. Krijtspray is een markeringsverf gemaakt van kalk, hierdoor is deze niet schadelijk voor het milieu. Een ideale oplossing voor tijdelijke markeringen tijdens bijvoorbeeld wachtrijen, evenementen, sportvelden, calamiteiten en ga zo maar door. Krijt-Spray is binnen enkele dagen tot twee weken verdwenen (mits er geen regen overheen komt). Het voordeel is dat Krijtspray geen sporen achter laat en in zijn geheel oplost. 

Bent u op zoek naar de juiste markeringsoplossing voor verschillende doeleinden en ondergronden als: 

  • Parkeerterreinen
  • Parkeergarages
  • Parkeervakken bij laadpalen
  • Bedrijfshallen en veiligheidspaden
  • Kades en bedrijfsterreinen
  • Luchthavens
  • Sportzalen
  • Speelterreinen en schoolpleinen
  • Fiets- en looppaden
  • Route-indicaties

Vraag een advies aan via advies op maat. Onze adviseurs staan voor u klaar en kunnen advies geven over het geschikte product voor uw project.