Tijd besparen in renovatieprojecten

Hoe kunt u tijd besparen in renovatieprojecten? De keuze voor het juiste vul- en/of stucmiddel kan hier een grote factor in zijn. We leggen graag voor u uit hoe dat zit.

Tijd besparen in renovatieprojecten

Deze editie van Tips & Dimitricks gaat over tijdmanagement en dan met name over hoe u tijd kunt besparen door het juiste vul- en stucmiddel te kiezen. Er zijn namelijk fillers en finishers die bepaalde eigenschappen hebben, waardoor u sneller door kunt in het project. Handig om te weten, want tijd is immers geld. Wat deze eigenschappen precies zijn en hoe bespaart u daar tijd mee?

Stelt u zich eens voor: er is een kamer helemaal gestript. De verf is van de muur gehaald, de leidingen liggen open en er zitten grote gaten in de muur. Bij de renovatie van deze kamer moeten de leidingen natuurlijk netjes weggewerkt worden, de gaten gevuld en de wanden verder afgewerkt met een stuclaag én een muurverf. Maar voordat u start met het project, moet u eerst een vul- en stucmiddel kiezen. Deze keuze is belangrijk, want u kunt tijd besparen door het juiste middel te kiezen. De Aguaplast Universal Pro is goed voor dergelijke projecten te gebruiken. Dit leggen we uit aan de hand van de verschillende fases van het project.

Stap 1 - Gaten vullen tot 50 mm

Stap 2 - Na 1 uur een volgende laag aanbrengen

Stap 3 - Na 24 uur afwerken met muurverf of wandbekleding

STAP 1  -  Gaten vullen tot 50 mm

 

 

Allereerst het vullen van de gaten en het wegwerken van de leidingen. Een groot voordeel van de Universal Pro is dat het product in één keer tot wel 50 mm is aan te brengen. De universele filler & finisher kan dus flink grote gaten en/of barsten in één handeling wegwerken. U bespaart in dit opzicht dus tijd door maar één laag te hoeven gebruiken in plaats van meerdere. Meestal moet u bij meerdere lagen ook tussendoor wachten.

gaten vullen Universal Pro

Stap 2  -   Indien nodig een 2e laag aanbrengen

 

Daarover gesproken: een ander voordeel van de Universal Pro, is dat hij nat-in-nat te verwerken is. Dit betekent dat u de volgende laag van het product al kunt opzetten, terwijl de eerste laag nog niet helemaal droog is. Na 1 uur kunt u bijvoorbeeld al verder met het aanbrengen van een 2e laag. De tijd die u hiermee bespaart in vergelijking tot andere producten, is enorm. Gaten vullen en weer door! Na het droging van de stuclaag is het tijd voor het afwerken van de muren.

Stap 3 -  Afwerken met muurverf

 

 

De Universal Pro is na ongeveer 24 uur overschilderbaar en zeer eenvoudig vooraf te schuren. U kunt de volgende dag dus al verder met het afwerken van de wanden. Het universele vul- en afwerkmiddel van Aguaplast is met de meeste muurverven wel af te werken. Een handige bijkomstigheid hierbij: de Universal Pro heeft weinig absorptie. Het product zuigt de verf als het ware minder op, waardoor u ook minder verf hoeft te gebruiken.

Naast tijd bespaart u dus ook geld door te kiezen voor de Universal Pro!

Artikel Informatie

 

Deze universele filler & finisher is te verkrijgen in diverse verpakkingen in poedervorm. De Aguaplast Universal Pro is alleen toe te passen al binnenvulmiddel. Naast het vullen van gaten is de Universal Pro ook zeer geschikt voor het vullen van scheuren en naden in beton, pleister, gipsplaten, steen en andere steenachtige ondergronden. De Universal Pro kan na droging worden overgeschilderd met elk type muurverf, maar is ook zeer geschikt voor het bekleden met elk type wandbekleding.

  • Vulvermogen tot wel 50 mm - met min. krimp
  • Gipsplaten met kwaliteitsniveau Q1-Q2-Q3-Q4 afwerken
  • Buitengewone hechting, zelfs op geverfde ondergronden
  • Mengt eenvoudig tot homogene massa
  • Goede bindende werking

Op zoek naar nog meer informatie over de Aguaplast Universal Pro? Kijk dan op de productpagina of raadpleeg het Technisch Merkblad of het Veiligheidsblad.

Technisch Merkblad                  Veiligheidsblad

 

 

De Aguaplast Universal Pro is bij eveneens heel erg geschikt om gipsplaten af te werken. Hierin heeft de verwerker de keuze uit verschillende kwaliteitsniveaus. Wilt u meer informatie over het afwerken van gipsplaten en met name geluidswerende gipsplaten. We vertellen u hier graag meer.

Artikel Gipsplaten afwerken

Universal Pro

Graag technisch advies ontvangen over de Universal Pro? Dit is namelijk onlosmakelijk verbonden met een goede afloop van uw project. De vakmensen van Vistapaint geven u een advies. Professionals met verftechnische kennis en die weten hoe producten worden verwerkt. Een advies voor langere termijn die zekerheid geeft in de kwaliteit die je kunt leveren. Vraag hier een advies aan of neem contact met ons op via +31(0)70 369 41 41.

ADVIES OP MAAT

VISTAPAINT is een leverancier van hoogwaardige verfspecialiteiten, plamuren en pleisters. Met ons brede assortiment aan verf- en stucproducten bieden wij dé oplossing voor de verfverwerkende- als de stucverwerkende specialisten. Wij adviseren u graag over onze specialistische producten van hechtprimers, éénpotsystemen, isolerende coatings, reinigers, transparante lakken, nanocoatings, plamuren, pleisters, dekkende vloercoatings, Wegenverf, zwembadverf, lijmen, kitten, overige specials. Maar we geven over advies op het gebied van duurzame producten,  wand- en plafondafwerking, restauratie en reparatie, maar ook gevelafwerking. Of check onze kennisbank met Tips & Adviezen, Projecten, Technische Merkbladen, Veiligheidsbladen en gegarandeerde 24 uursleveringen.