Kunststof reinigen en beschermen

Met nanotechnologie is het mogelijk om kunststoffen niet alleen te reinigen, maar ook langdurig te beschermen tegen vuil. We leggen uit wat nanotechnologie is en hoe het kunststof beschermt.

Kunststof reinigen en beschermen

Kunststof reinigen en beschermen door gebruik van nanotechnologie; het kan. Kunststof met lichte vervuiling en met lekstrepen kan je reinigen, politoeren en beschermen met de NCoat Clean Care. In de Clean Care zitten kleine nanodeeltjes. Deze nanodeeltjes zorgen ervoor dat de ondergrond wordt gereinigd, maar ook dat het vuil zich niet meer eenvoudig kan hechten aan de ondergrond. Dat maakt het bij de volgende reiniging eenvoudiger om het vuil te verwijderen. Ook wel easy-to-clean bescherming genoemd. De NCoat Clean Care is ook heel goed toe te passen om de kleur te herstellen van verkleurde verflagen. 

De reinigingsmiddelen van NCoat zijn door de nanotechnologie de krachtigste van Nederland. Hoewel je er in het begin misschien iets meer voor betaalt, kies je wel voor een duurzamere oplossing dan een standaard reinigingsmiddel.

Nanotechnologie; klinkt mooi, maar wat doet het?

We leggen kort uit wat nanotechnologie is, zonder het al te technisch te maken. Een nanometer is een afmeting die zó klein is dat hij met het blote oog niet waar te nemen is. Daar is een krachtige nanoscoop voor nodig. In één millimeter passen maar niet 1 miljoen nanometers. Maar wat gebeurt er dan als je nanodeeltjes op je ondergrond aanbrengt. Je strooit eigenlijk allemaal hele minuscule deeltjes over de ondergrond. Op ieder deeltje blijven vuildeeltjes liggen, zonder dat deze door kunnen dringen in de ondergrond. Als er dan water over de ondergrond loopt, spoelen de vuildeeltjes vanzelf weg. 

Elke ondergrond die we schilderen, heeft een bepaalde structuur of ruwheid, die soms zo klein is dat hij voor het blote oog gewoon glad lijkt. Dit komt ook voor bij zuigende ondergronden in de vorm van soms minuscuul kleine en onzichtbare poriën. Grote deeltjes zakken niet helemaal in die ruwheid en dringen niet zo diep in de poriën als kleine nanodeeltjes. Ook dit geeft een betere hechting en bescherming. Zie de afbeelding als voorbeeld. 

Door een niet-zuigende ondergrond te behandelen met NCoat Clean Care, geef je als het ware de ondergrond een ondoorzichtige huid. Deze ondoorzichtige deeltjes bij elkaar noemen we nanotechnologie. Dit zorgt ervoor dat, na behandeling met NCoat Clean Care, het schoonmaken van oppervlakken zoals kunststof en trespa eenvoudiger wordt. 

Indien de ondergrond zeer sterk vervuild is, adviseren wij om eerst de NCoat Reiniger C toe te passen. Voor langere kleurbescherming is een behandeling te adviseren met de Metal S 2K

Ben je benieuwd naar de producten van NCoat met nanotechnologie en wil je meer weten over het behandelen en schoonmaken van kunststof of trespa? Neem dan contact met ons op of bekijk het assortiment van NCoat

NCoat producten