Nieuwe spray van Jaeger brengt licht in het donker

Nieuw product bij Vistapaint: de Kronalux Lichtgevende Spray van Jaeger. Deze night glow-verf in een spuitbus vergroot de veiligheid. Wat kun je allemaal met dit speciale product doen?

NIEUWE SPRAY VAN JAEGER KRONALUX BRENGT LICHT IN HET DONKER

’s Nachts alle kleuren grijs? Ben je gek! Met de Kronalux® Lichtgevende Spray van Jaeger is dit verleden tijd. Deze night glow verf bevat een fosforescerende kleur die in het donker oplicht. De verf krijgt dan die herkenbare, geelgroene glow-in-the-dark kleur. De spray bevat pigmenten die licht kunnen opslaan. Later meer over hoe dat precies werkt. De Jaeger Kronalux® Lichtgevende Spray is toe te passen op veel verschillende manieren. Voor het vergroten van de veiligheid, maar ook ter decoratie.

TOEPASSINGEN

Het is soms gewoon niet mogelijk om over voldoende lichtbronnen te beschikken. Om toch de aandacht te vestigen op specifieke gebieden is het slim om een fosforescerende verf te gebruiken. Op dit soort plekken komt de night glow-spray van Jaeger goed van pas. Denk hierbij aan een trap of een bepaald gebied op een bouwplaats.

Met de Lichtgevende Spray zijn markeringen aan te brengen die ook in het donker goed zichtbaar moeten blijven, bijvoorbeeld als de stroom uitvalt. Stel dat de stroom uitvalt in het geval van een brand in het gebouw, kunnen de lichtgevende markeringen de vluchtroutes duidelijk aangeven. Of, om in hetzelfde thema te blijven, kunnen glow-in-the-dark markeringen locaties van een brandblusser, brandmelders of andere noodapparatuur aangeven. Ook andere veiligheid gerelateerde pictogrammen op de weg of op de stoep zijn goede voorbeelden van toepassingen van de Lichtgevende Spray.

Aan de andere kant hebben we ook nog toepassingen die wat minder met veiligheid te maken hebben, maar juist richting de decoratieve kant gaan. Zo kun je met onze nieuwe spray bijvoorbeeld ook de kinderkamer voorzien van een sterrenhemel, zodat je zoon of dochter lekker kan slapen. Daarnaast kan het product ingezet worden door kunstenaars, om hun kunstwerken een extra dimensie te geven. Zo zijn er nog meer decoratieve toepassingen te bedenken voor de Jaeger Kronalux® Lichtgevende Spray.

(VER)WERKING

Fluorescerend, afterglow, glow-in-the-dark of night-glow. Allemaal benamingen voor hetzelfde: een verf die in het donker blijft gloeien en dus licht afgeeft. Klink leuk, maar hoe werkt dat precies?

De Lichtgevende Spray van Jaeger bevat pigmenten die licht kunnen opslaan. Als het daglicht afneemt of als er niet genoeg kunstlicht meer is, gaan de pigmenten weer licht afgeven. Dan is de bekende groengele kleur te zien die vaak bij glow-in-the-darkproducten wordt gezien.

De Jaeger Kronalux® Lichtgevende Spray zit in een spuitbus van 400 ml. Dit is genoeg om ongeveer 1 m2 te voorzien van deze fosforescerende verf. In het licht is het product gewoon transparant, maar in het donker licht het op. Hierbij geldt: een hogere laagdikte geeft ook een hogere helderheid.

De verwerking van het product is gemakkelijk. Zoals bij eigenlijk alle verven moet de ondergrond schoon en droog zijn, evenals vet- en stofvrij. Het is belangrijk om de ondergrond eerst te voorzien van een witte primer/grondering. Dit vergroot de lichtsterkte namelijk flink. We adviseren om drie lagen van de Lichtgevende Spray aan te brengen. Daarnaast kan de night glow-verf ook behandeld worden met een conserveringslak om het beter te beschermen tegen weersinvloeden en slijtage. Voornamelijk bij buitentoepassingen is dit handig.

Kijk voor meer informatie over het product op de pagina of raadpleeg het Technisch Merkblad.