Zwembad coaten of verven?

Een zwembad is niet zomaar een ondergrond, die met elk soort coating of verf behandeld kan worden. Wij geven u graag advies welke afwerking u kunt gebruiken op welke ondergrond.

Zwembad coaten of verven

Een zwembad kan niet zomaar met iedere coating of verf behandeld worden. Daarom is de schilder meestal voorzichtig met het behandelen hiervan. Een zwembad heeft namelijk verschillende ondergronden. Zo kan het van beton zijn, maar ook van polyester of tegels. Dit brengt een aantal consequenties met zich mee:

  • Bij een chloorrubber (een-component) ondergrond kan de ondergrond alleen voorzien worden van een andere chloorrubber verf. Anders moet de applicateur de ondergrond volledig kaal schuren/stralen (dit geldt ook voor een twee-componenten systeem).
  • Bij een ondergrond van beton of polyester is het raadzaam om een twee-componenten zwembadsysteem te gebruiken. Mits het kaal beton is, kan de applicateur ook voor een chloorrubber verf kiezen.

Daarom zijn vakbekwaamheid, kennis en kunde hierbij van essentieel belang. Met het Vista Zwembad Concept kunnen wij voor 95% van alle zwembaden een technisch advies voor u maken. Het concept hebben wij verder uitgewerkt in een folder: .

 

Tevens kunt u contact u vrijblijvend een advies aanvragen via onze afdeling Applicatie & Techniek.