EPD-certificaat voor de Aguaplast Universal Pro

Onze Aguaplast Universal Pro is sinds kort in het bezit van het EPD-certificaat. Een belangrijke stap op de weg naar duurzaamheid. Lees hier wat dit certificaat met zich mee brengt.

EPD-certificaat voor de Aguaplast Universal Pro

Een belangrijke stap op de weg naar duurzaamheid voor Vistapaint. De Universal Pro van Aguaplast heeft namelijk het EPD-certificaat gekregen. Dit certificaat is momenteel beschikbaar voor een hele reeks minerale mortels en pleisters. Een EPD-certificaat geeft aan wat de impact van het product op het milieu is. Dit maakt het makkelijk om verschillende producten met elkaar te vergelijken en zo tot een weloverwogen beslissing te komen. Dit is het eerste product van Vistapaint dat dit certificaat heeft gekregen. Jacco Lanjouw, Commercieel Vertegenwoordiger bij Vistapaint, vertelt wat het duurzame certificaat inhoudt. 

“Voor het EPD-certificaat wordt de gehele levenscyclus van een bepaald product beoordeeld. Van de manier van produceren tot aan de mate waarin men het product kan hergebruiken of recyclen. Zo is precies inzichtelijk hoe schadelijk een product voor het milieu is en kan de uitvoerder voor een bewuste keuze gaan.”

Onafhankelijk

Een ander voordeel van het EPD-certificaat is dat een externe partij de beoordeling voor haar rekening neemt. “Die onafhankelijke partij controleert wat de CO2-voetafdruk van een bepaald product is”, gaat Jacco verder. “Dit komt de geloofwaardigheid en de betrouwbaarheid van het product alleen maar ten goede.”

Bewuste keuze

Vistapaint hoopt snel voor meer producten het EPD-certificaat te mogen krijgen. “Het draagt namelijk bij aan een duurzamere bouwsector. Door te kiezen voor producten die EPD-gecertificeerd zijn, gaat de bouwer voor de bewuste keuze.”

Wilt u meer weten over de Aguaplast Universal Pro?

Meer informatie

Aguaplast Universal Pro