Südwest Acryl All-Grund | Wat zijn de voordelen?

De meeste schilders kennen de All-Grund producten van Südwest wel. Door hun goede reputatie zijn het bekende producten. Maar wat maakt de Acryl All-Grund nou zo goed? We vroegen het een van onze vertegenwoordigers.

Een echte legende

De beroemde drop-/snoepactie van Vistapaint komt er weer aan. In februari starten we weer met deze speciale deal. Bij aankoop van 2,5 liter Acryl All-Grund van Südwest krijgt u namelijk een gratis verzetsblik gevuld met drop. De All-Grund producten van Südwest hebben in de schilderswereld een goede reputatie opgebouwd. Waar komt dat precies door?  We vroegen het aan een van onze verf-vertegenwoordigers.

Hechting

“Een van de eerste aspecten die opvalt aan de Acryl All-Grund, is dat hij een universele hechting heeft. Dit betekent dat hij op de meeste ondergronden gezet kan worden. Hierin zijn beide hechtprimers van Südwest, de watergedragen en de synthetische, ongeëvenaard. Op bijna alle ondergronden doorstaat de Acryl All-Grund de zogenaamde ruitjesproef. Hiermee wordt de hechting van een verf op de ondergrond getest.” In het technisch merkblad van dit product staat voor een aantal van deze ondergronden, een behandeling uitgeschreven. Bent u bijvoorbeeld benieuwd wat de beste manier is om de Acryl All-Grund aan te brengen op kunststoffen? Klik dan op de onderstaande knop om het TMB in te zien.

Technisch Merklbad Südwest Acryl All-Grund

Roestwering

“Een tweede belangrijke eigenschap is de roestwerende werking van de Acryl All-Grund. Dit maakt hem erg geschikt voor metalen ondergronden. De primer zorgt voor een laag op de ondergrond, waardoor roest geen kans heeft om door te dringen naar de eindlaag. Hierbij moet u wel twee lagen Acryl All-Grund aanbrengen. Alleen dan is de grondlaag roestwerend. Na het aanbrengen van de laklaag hoeft u zich dus geen zorgen te maken over roest die erdoorheen komt.” Vergeet daarbij niet om goed te reinigen voordat u de hechtprimer aanbrengt. Eerst ontroesten volgens St2 of St3 en daarna nawassen met de NCoat Isopropanol om de ondergrond te ontvetten.

Snelle droging

“Uiteraard kan de snelle droging van deze primer niet over het hoofd worden gezien. Dit is ook duidelijk een van de redenen waarom dit zo’n geliefd product is.” Hoe snel is de Acryl All-Grund dan precies?

Let wel op: de volgende droogtijden zijn bij minimaal 20°C en 60% relatieve luchtvochtigheid.

  • Stofdroog:  Na ca. 15-30 minuten
  • Duimvast:  Na ca. 50-60 minuten
  • Schuurbaar:  Na ca. 4 uur
  • Overschilderbaar:  Na ca. 4 uur met watergedragen verven. En na ca. 24 uur met oplosmiddelhoudende producten (1K & 2K)

Deze acryl primer kunt u na ongeveer 4 uur al schuren en overschilderen met een watergedragen product. Dat betekent dus dat u twee lagen op een dag aan kunt brengen.

De Südwest Acryl All-Grund komt binnenkort weer in de actie. Houdt uw mailbox of onze socials in de gaten voor meer informatie over de dropactie van Vistapaint. Heeft u zich nog niet aangemeld voor onze nieuwsbrief? Meldt u aan via de onderstaande knop en u mist niets van onze nieuwste acties, kortingen en nieuwtjes.

Aanmelden nieuwsbrief

 

Benieuwd naar de overige producten uit de All-Grund familie? Klik op de onderstaande knop om ze allemaal te zien!

Alle All-Grund producten