NCoat UV Beschermingslak in toekomstige houtbouw

Tegenwoordig wordt het bouwen van hout steeds populairder. Dit is duurzamer en vaak ook sneller. Benieuwd wat voor gevolgen dat heeft voor Vistapaint? In dit artikel leggen we het uit.

NCoat UV Beschermingslak in toekomstige houtbouw

Het bouwen van huizen van hout wordt steeds populairder. Grote bouwbedrijven in Nederland maken steeds sneller de omslag naar duurzame houtbouw. Het advies is om de houten binnenkant niet te stucen of schilderen om het leefklimaat te bevorderen. Met welke producten kan dit wel afgewerkt worden? Vistapaint adviseert de UV Beschermingslak van NCoat.

De NCoat UV Beschermingslak geeft het hout een sterke bescherming, hij is transparant én heeft een zeer matte uitstraling. Zo blijft het authentieke karakter van het hout bewaard. De UV Beschermingslak beschermt de ondergrond tegen vergeling, voor maar liefst 10 jaar!

Hout heeft de eigenschap dat het op den duur gaat verkleuren. Na verloop van tijd vergeelt de ondergrond. De eindklant wil niet wonen in een huis met vergeelde muren. Dit is esthetisch niet mooi. Met de UV Beschermingslak van NCoat is de houten ondergrond voor ten minste 10 jaar beschermd tegen vergeling. Dit komt door de UV blokkerende werking van de lak. Hierin is de NCoat UV Beschermingslak van Vistapaint uniek. Dit product is namelijk het enige product op de markt 10 jaar garantie geeft tegen vergeling van het hout.

Groen? Natuurlijk!

Houtbouw is volgens de sector een belangrijke troef in het behalen van de klimaatdoelstellingen. Hout belast het milieu namelijk een stuk minder dan beton en cement. Er komt veel CO2 vrij bij de productie van deze twee bouwmaterialen. Bij hout is dit aanzienlijk minder.

De bouwers gebruiken hierbij vooral Cross Laminated Timber (CLT) of kruislaagshout. Deze houtsoort is zo sterk doordat er bij de productie verschillende lagen op elkaar zijn geperst. Het gebruik van deze houtsoort heeft ook een aantal voordelen. Naast dat het sterk bouwmateriaal is, isoleert het ook goed. En qua brandveiligheid zit het ook goed. De buitenste laag verkoolt namelijk als hij in aanraking komt met vuur. Hierdoor ontstaat er een beschermende laag voor de rest van het hout.

Huizen in een bouwpakket

Naast dat het beter is voor het milieu, is het bouwen van huizen die bestaan uit hout ook makkelijker/sneller. De panelen kunnen in grote delen geleverd worden, waardoor het vaak alleen een kwestie is van in elkaar zetten. Een soort reuze bouwpakket. Dit zorgt ervoor dat de bouw vlotter verloopt.

Vistapaint heeft verschillende beschermende afwerkingslakken voor hout. Wilt u het originele karakter van het hout bewaren én een ijzersterke afwerking geven, zonder dat deze vergeelt? Dan is de NCoat UV Beschermingslak dé oplossing!

Meer informatie over de NCoat UV Beschermingslak