Snelplamuur, handig & snel

Een snelplamuur wordt, zoals de naam al zegt, voornamelijk gebruikt voor snelle reparaties. Maar wat betekent dat precies? We geven antwoord op een aantal vragen over de snelplamuur.

Snelplamuur: handig in gebruik, snel droog

Waar gebruik je snelplamuur voor? De naam verklapt al enigszins waar men het product voornamelijk voor inzet: snelle reparaties. Wat bedoelen we hier precies mee? Dit artikel geeft antwoord op een aantal vragen over de Snelplamuur.

Wat is Snelplamuur?

Met Jansen Snelplamuur kan je snel nietgaatjes, spijkergaatjes, nerven, krasjes en kleine beschadigingen glad afwerken. Het is toepasbaar op alle geschilderde houten ondergronden. Na 2 uur is deze plamuur al helemaal droog en overschilderbaar met iedere soort alkyd- en acrylverf.

Kan snelplamuur op hout?

Voor het vullen van grotere gaten en scheuren en voor het repareren van houtrot is een houtvuller een betere keuze. Houtvullers blijven na uitharden elastisch en zullen niet scheuren. Hout is een natuurproduct en blijft werken (uitzetten en krimpen). Het vulmiddel moet dus mee kunnen werken met de ondergrond.

Hoe lang moet de snelplamuur drogen?

Snelplamuur stevig in het gat aandrukken met een plamuurmes. Glad afwerken met een nat plamuurmes. Verwerkingstijd ± 30 minuten. Na droging eventueel bijschuren.

Op welke ondergronden kan snelplamuur?

Voor het vullen van houtporiën, verstekken, kleine gaatjes, beschadigingen en krassen in hout en metaal.

Is snelplamuur voor binnen of ook voor buiten?

Een snelplamuur kan zowel binnen als buiten worden toegepast.

Wat is de maximale laagdikte van snelplamuur?

Aangeraden wordt om de snelplamuur tot 1 mm aan te brengen.

Is de snelplamuur overschilderbaar?

De snelplamuur is overschilderbaar met waterverdunbare lakken, alkydharslakken, nitro- en spuitbuslakken. Kortom, de Jansen Snelplamuur is te overschilderen met de meeste type lakken.