Nieuwe duurzame verpakkingen

Wij streven er continu naar om het milieu, nu en in de toekomst, zo min mogelijk te belasten. Zo heeft Vistapaint eind 2020 al de eerste duurzame verpakkingsmaterialen geintroduceerd. Vanaf heden zijn alle Aguaplast emmers van GECYCLED materiaal vervaardigd en zijn deze emmers 100% RECYCLEBAAR.

NIEUWE RECYCLED & 100% RECYCLEBARE VERPAKKINGEN

Na de introductie van onze eerste duurzame verpakkingen in 2020, hebben de verpakkingen van Aguaplast eveneens een duurzaam jasje gekregen. Alle emmers van Aguaplast zijn nu geproduceerd van gerecycled materiaal en 100% recyclebaar.

Alle producten van Aguaplast zullen vanaf dit moment in een herkenbare zwarte emmer worden geleverd inclusief de vertrouwde Aguaplast-bedrukking.

De duurzame emmers zijn na gebruik opnieuw volledig te recyclen. Hierdoor reduceren wij het gebruik van kunststoffen en uiteindelijk de hoeveelheid plastic afval.

 

symbolen op verpakking

 

VERPAKKING VOORZIEN VAN SYMBOLEN

De Plastic Emmer, de papieren verpakkingen als de kartonnen verpakkingsmaterialen zijn voorzien van duidelijke en herkenbare duurzaamheids symbolen:

 

EPD ENVIRONMENTAL PRODUCT

Voor producten met een EPD-certificaat is de gehele levenscyclus van het product beoordeeld. Van de manier van produceren tot aan de mate waarin men het product kan hergebruiken of recyclen. Zo is precies inzichtelijk hoe schadelijk een product voor het milieu is en kan de uitvoerder voor een bewuste keuze gaan. In de toekomst wordt het steeds belangrijker om dit inzichtelijk te hebben.

FSC- GECERTICICEERD

Het Symbool met  FSC zal op alle papieren en kartonnen verpakkingsmaterialen terug te vinden zijn. Alle verpakkingen van Aguaplast zijn vervaardigd van FSC-gecertificeerde materialen.

GERECYCLED & 100% RECYCLEBAAR

Alle verpakkingen van Aguaplast zijn van gerecycled materiaal geproduceerd en 100% recyclebaar. Hiermee maak je een verantwoorde keuze waarin aandacht is geschonken aan het minimaliseren van bouwafval. De verpakkingen kunnen wanneer deze bij het juiste afval wordt gedeponeerd weer hergebruikt worden voor andere doeleinde.

100% BIOBASED

De Standard Professional & de Aguaplast Top Finish zijn de eerste twee fillers van Aguaplast die 100% Bio-Based zijn geproduceerd. Hierin zijn plastic polymeren volledig uit het product verwijderd EN is uitsluitend RIJSTZETMEEL als bindmiddel gebruikt.

 

Wat zijn de voordelen van deze duurzame verpakkingen voor de bouw?

  • Verhoogde leveringszekerheid van een verpakking. Door de blijvende tekorten van grondstoffen en daarmee gepaarde langere levertijden, biedt het gebruiken van gerecycled plasticafval meer garantie op de levering van verpakkingen.
  • Door de hoge kwaliteit, stabiliteit en stevigheid van de vernieuwde verpakking zijn de producten perfect beschermd.

Het kan zijn dat er nog wat oude verpakkingen in omloop zijn. Maar wij leveren vanaf heden de nieuwe verpakkingen uit aan onze klanten.

Ook zijn de producten van de papieren verpakkingen van Aguaplast allemaal voorzien van een nieuwe jasje. Deze verpakkingen zijn geproduceerd van FSC-gecertificeerd papier en  karton. Alle verpakkingen van Aguaplast zijn hiermee geproduceerd van GERECYCLED materiaal & 100% RECYCLEBAAR!
Een stap waar we trots op zijn.

Wat zijn de voordelen van deze duurzame verpakkingen voor het milieu?

  • Een daadkrachtige bijdrage aan het verminderen van plastic afval.
  • Het optimaliseren van een duurzame circulaire economie.
  • De verpakkingen zijn voor meer dan 30% vervaardigd uit ‘Post Consumer Recycled’ plastic (PCR).

 

verpakkingen aguaplast