Lenteschoonmaak

Bij een grote lenteschoonmaak in de tuin, denkt men snel aan de tegels, onkruid wieden, snoeien en de boel opfleuren met kleurrijke lentebloemen. Het hout in de tuin voor bijvoorbeeld schuttingen, tuinmeubelen, bloembakken en vlonders, blijven vaak buiten beschouwing. Maar na een paar jaar blootstellingen aan diverse weersinvloeden, kan het hout in de tuin verweren en een grijze uitstraling krijgen.

Lenteschoonmaak

In deze maanden gaat het kriebelen en beginnen we aan de lenteschoonmaak. De tuin wordt weer op orde gebracht. Ook het hout kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Wij vertellen u graag hoe u dit kunt doen met een borstel, water en de Wood Repair en de Wood Color van NCoat.

Verwering en vergrijzing van hout

 

Bij een lenteschoonmaak in de tuin, denkt men snel aan het reinigen van de tegels, onkruid wieden, snoeien en de boel opfleuren met kleurrijke lentebloemen. Het hout in de tuin van schuttingen, tuinmeubelen, bloembakken en vlonders, blijven vaak buiten beschouwing. Maar na blootstelling aan diverse weersinvloeden, kan het hout in de tuin verweren en een grijze uitstraling krijgen.

Het natuurlijke verweringsproces van hout wordt veroorzaakt door de blootstelling aan zonlicht, wind, regen en temperatuurwisselingen. De zonnestralen breken de lignine-vezels in het hout af, waardoor het hout zijn natuurlijke kleur verliest en vergrijst.

 

Na behandeling weer als nieuw!

 

Wist u dat vergrijsd hout van de meubels, het tuinhek of de veranda weer helemaal op te frissen is naar zijn natuurlijke kleur?

De NCoat Wood Repair is uitermate geschikt om juist deze verweerde en vergrijsde uitstraling weer op te frissen en terug te brengen naar zijn natuurlijke kleur. Door het aanbrengen van de Wood Repair krijgt het hout een effectieve dieptereiniging, zodat de kleur en de structuur van het hout volledig herstelt.

Na het gebruik van de Wood Repair krijgt het hout zijn natuurlijke kleur, maar u kunt het hout ook nog een kleur geven. Hiervoor is de NCoat Wood Color zeer geschikt. De Wood Color van NCoat is verkrijgbaar in de kleuren naturel, bruin, lichtbruin, oranje en grijs. Door de combinatie van NCoat Wood Repair en NCoat Wood Color krijgt het hout in de tuin een langdurige bescherming en een mooie uitstraling.

Hout dat met de Wood Repair en daarna met de Wood Color is behandeld, heeft een verkort onderhoudsinterval van 4 jaar in plaats van 1 jaar. Hiermee blijft je hout dus langer mooi, maar ook ontstaat er minder slijtage aan het hout als deze minder vaak behandeld hoeft te worden.

Wij leggen uit hoe u het systeem dient toe te passen:

 

NCoat Wood Repair & Wood Color

Toepassing van de NCoat Wood Repair:

 

NCoat Wood Repair is speciaal ontwikkeld om hout weer op te frissen naar zijn natuurlijke kleur.

Bij het gebruik van de Wood Repair is het van belang om beschermingsmiddelen te dragen. Denk hierbij aan beschermende kleding, handschoenen, een veiligheidsbril en een mondkapje. Daarnaast is het aan te raden om andere bloemen en planten af te dekken met afdekfolie, zodat deze zo min mogelijk in aanraking komen met de Wood Repair.

Wood Repair

Nu kunt u starten met de toepassing van het hout:

Toepassing van de Ncoat Wood Color:

 

De NCoat Wood Color is een watergedragen houtverdeling met UV-blokker dat speciaal is ontwikkeld om hout te voorzien van een kleur: naturel, bruin, lichtbruin, oranje of een grijze kleur. Wanneer NCoat Wood Color wordt aangebracht op hout dat eerder is behandeld met NCoat Wood Repair, zal het helpen om het hout te beschermen tegen verdere verkleuring en veroudering. Hiermee wordt het onderhoudsinterval verminderd van 1 jaar naar 4 jaar.

 

NCoat Wood Color

U brengt de Wood Color als volgt aan:

Stap 1:

Reinig het houtoppervlak grondig met een harde borstel om vuil en stof te verwijderen.

Stap 2:

Breng de Wood Repair aan met de kwast, nevelpomp of harde bostel (de hardheid van de bostel afstemmen op het soort hout) op een droge ondergrond. Het oppervlak ongeveer 30 tot 120 minuten nathouden met de Wood Repair. NCoat Wood Repair niet laten indrogen en eventueel tussentijds met zichzelf benevelen (nooit met water), zodat de werkingseigenschappen het meest optimaal kunnen inwerken op de vervuiling/vergrijzing van het houten oppervlak.

Stap 3:

Met de borstel kunt u de Wood Repair verder inborstelen. Tijdens het inborstelen ontstaat een vuil 'papje' welke losweekt van de houten ondergrond.

Stap 4:

Na het ontstaan van het zogenaamde papje kunt u het oppervlak ruim spoelen met water. Na 24 uur droging is het eindresultaat goed zichtbaar en zijn alle originele kleuren hersteld.

Stap 5:

Indien u de natuurlijke kleur wilt behandelen, kunt u verder met de toepassing van de Wood Color.

Stap 1:

Breng de Wood Color bij voorkeur aan met een lage druk nevelpomp.

Stap 2:

Geef het materiaal enkele minuten de tijd om in de ondergrond te dringen. Strijk het hout met een droge borstel of roller na.

Stap 3:

Breng na minstens 24 uur, maar het liefst na 72 uur een tweede laag NCoat Wood Color aan en strijk deze wederom na.

Stap 4:

Indien wenselijk kunt u het hout afwerken met een laag Wood Protect.

 

NCoat Wood Protect is een watergedragen, waterdampdoorlaatbare, transparante impregnerende coating op basis van nanotechnologie met hydrofobe en oleofobe eigenschappen. De Woord Protect geeft een extra bescherming tegen houtrot.

 

  • Niet filmvormend
  • Hydrofoob (waterafstotend)
  • Oleofoob (vuil-/vetafstotend)
  • Met extra bescherming tegen houtrot
  • Zo goed als onzichtbaar

Wij hebben meerdere projecten op deze website staan onder onze rubriek PROJECTEN. U treft hier een project over een tuinhuis dat zijn natuurlijke uiterlijk heeft gekregen en weer mooi straalt.

Opfrissen enb behandelen tuinhuis

Voor meer informatie over de toepassing en veiligheidsvoorschriften kunt u de Technische Merkbladen en Veiligheidsbladen van de producten raadplegen:

NCoat Wood Repair:

Technisch Merkblad        Veiligheidsblad


NCoat Wood Color:

Technisch Merkblad        Veiligheidsblad


NCoat Wood Protect:

Technisch Merkblad        Veiligheidsblad