Gevels schilderen

De jeuste keuze van voorbereiding in afwerking is van belang bij het schilderen en afwerken van gevels.

Gevels schilderen

De juiste keuze van voorbereiden en afwerking

Bij het behandelen van gevels is het belangrijk om te weten dat niet zomaar gereinigd en geschilderd kan worden. Bij het reinigen moet voorzichtig gehandeld worden, omdat de ondergrond kwetsbaar kan zijn. Vuil, schimmels en algen zitten vaak diep in het pleisterwerk. De neiging bestaat dan om het een hogedrukreiniger zeer grondig te werk te gaan. Dit kan grote en blijvend zichtbare schade aan de ondergrond aanbrengen. Ook de keuze van het verfsysteem is zeer belangrijk. Een weinig dampdoorlatend verfsysteem leidt tot vochtopeenhoping en vorstschade en kan voor spanning aan het oppervlak zorgen, met scheurvorming of andere schade tot gevolg. Een te glanzende verflaag aceentueert de ondergrondstructuur (banen en vakken in het pleisterwerk) en banadeelt daarmee het uiterlijk.

 

TIPS VOOR REINIGEN

  • Gebruik een diepwerkend reinigingsmiddel dat diep in de poriën van de ondergrond drinkt om daar de verontreiniging op te lossen.
  • Gebruik geen stoomcleaner!
  • Afsluiten met de hogedrukreiniger met een druk die langzaam opgebouwd moet worden tot maximaal 40 bar. Hierbij de spuitlans minstens 50 cm van het oppervlak verwijderd houden.
  • Als warm water wordt gebruikt, mag dit niet warmer zijn dan 60 graden.

Bij zware verontreiniging zoals algen, schimmels en/of groene aanslag kunt u een diepwerkend reinigingsmiddel gebruiken zoals een schimmel reiniger. De schimmel-reiniger van Südwest is een diepreiniger die niet alleen de schimmels verwijderd, maar ook algen en groenaanslag zijn met dit reinigingsmiddel verleden tijd.Na het toepassen van de schimmelreiniger te alle tijde naspoelen met schoon kraanwater.

Het Südwest Lotuseffect

Südwest Lotusan bootst het effect na van waterafstoting en zelfreiniging van het blad van de lotusplant. Gevels behandeld met Südwest Lotusan blijven langdurig droog en hebben een zelfreinigend effect tijdens regenbuien. Door de goede doorlaatbaarheid van waterdamp en kooldioxide is het geschikt voor veel minerale ondergronden en voorkomt het de aangroei van algen, schimmels en mossen. 

 

Schilderen gevel

Wij adviseren om een gevel te schilderen met lotus effect: De Südwest Lotusan. De naam zegt het al. In de Südwest Lotusan is het specifieke effect van het afstoten van water en vuil op het blad van de lotusplant nagebootst. het resultaat van deze is ontwikkeling is innovatief!

Gevels die behandeld zijn met de Südwest Lotusan blijven langdurig droog en verkrijgen een zelfreinigend effect tijdens regenbuien. Door de goede doorlaatbaarheid van waterdamp en kooldioxide is Südwest Lotusan geschikt voor toepassingen op de meest voorkomende minerale ondergronden. Door het lotuseffect wordt de aangroei van algen, schimmels en mossen voorkomen doordat de ondergrond kurkdroog is.

Voordelen van Südwest Lotusan

  • Zelfreinigend met een vuilafstotend effect tijdens regen. 
  • Bestand tegen zware weersomstandigheden, kleurecht en UV-bestendig. 
  • Zeer goed doorlaatbaar voor waterdamp en kooldioxide. 
  • Eenvoudig te verwerken zonder aanzetten, met een mat oppervlak. 

Toepassingen

  • De Lotusan is geschikt voor moderne en historische gevels en (na)geïsoleerde gevels, zowel van metselwerk als van buitengevelisolatie. 
  • Raap- en pleisterlagen op basis van allerlei soorten (kalk)cementmortels.
  • Kunsthars- als siliconen-, mineraal- of silicaatgebonden sierpleisters.
  • Metselwerk van baksteen en kalkzandsteen.
  • Oude kalk-, cement-, silicaat-, dispersie- en siliconenverflagen.

 

 

 

 

Advies van Dimitri

Kies voor Südwest Lotusan voor alle typen gevelisolatie, zelfs voor nageïsoleerde spouwmuren. Breng een zeer ademend, mat verfsysteem aan voor de beste resultaten en vergroot het onderhoudsinterval met een zelfreinigend verfsysteem. Kortom: ga voor Südwest Lotusan voor duurzame bescherming van gevels. 

Sudwest Lotusan

 

Dimitri

Wenst u een goed en technisch advies over deze bovenstaande producten. Dit is namelijk onlosmakelijk verbonden met een goede afloop van uw project. Vistapaint geeft u een advies van echte vakmensen. Professionals die weten hoe producten worden verwerkt. Een advies voor langere termijn die zekerheid geeft in de kwaliteit die je kunt leveren. Vraag hier een advies aan of neem contact met ons op via +31(0)70 369 41 41.

ADVIES OP MAAT

 

VISTAPAINT is een leverancier van hoogwaardige verfspecialiteiten, plamuren en pleisters. Met ons brede assortiment aan verf- en stucproducten bieden wij dé oplossing voor de verf- en stucverwerkende specialisten. Wij adviseren u graag over onze specialistische producten van hechtprimers, éénpotsystemen, isolerende coatings, reinigers, transparante lakken, nanocoatings, plamuren, pleisters, dekkende vloercoatings, Wegenverf Vitapaint, zwembadverf, lijmen, kitten en overige specials