Van de Directie: “De Antillen laten de kwaliteit van onze producten zien”

In dit artikel vertelt Roderick Reichert over de Antillen, welke producten hier goed werken, waarom dat zo is en wat we er in Nederland aan hebben.

Van de Directie: "De Antillen laten de kwaliteit van onze producten zien"

“Misschien is het leuk om iets over de Antillen te vertellen”, begint Roderick in het gesprek over het eerste kwartaal van 2022. Roderick is net geland van zijn reis vanuit de Antillen. Niet alleen voor vakantie, hij is daar ook op werkbezoek voor Vistapaint geweest. Hij vertelt over zijn bezoek aan de Antillen en welke producten daar goed passen.

WERKBEZOEK

Direct door vanaf Schiphol gaat Roderick aan tafel zitten. “Als het alleen voor het weer is, zou ik er zo naartoe verhuizen. Wat is dat lekker zeg!” Na een korte vakantie op de Antillen is Roderick weer terug bij Vistapaint. Nou ja vakantie, het is niet alleen maar een plezierreis geweest, er moest namelijk ook gewerkt worden. “We hebben inmiddels vijf jaar ervaring op de Antillen. Samen met een van onze partners Clemens hebben we daar al een aantal mooie projecten mogen realiseren. Ik heb een aantal van deze projecten bezocht en gekeken hoe ze erbij staan. Is de kleur van de verf nog goed? Is de klant nog steeds tevreden?” Daarnaast is Roderick ook nog bij een lopend project geweest, waar ze bezig zijn met de nieuwbouw van een hotel. De gevels van het hotel zijn met de Aguaplast Universal Fassade en Südwest Lotusan behandeld.

DRIEDUBBELE ZONBELASTING GEVELS

Het zijn op de Antillen dus vooral gevels die met Vistapaint-producten behandeld worden. “Twee voorbereidende producten van ons die veel voor de Antilliaanse gevels gebruikt worden, zijn de Aguaplast Beton Repair en de Universal Fassade. Roderick: “De Beton Repair is er om de gevel te herstellen van beschadigingen en andere oneffenheden. Een product dat juist geschikt is voor het voorzien van de gevel van een mooie afwerkingslaag is de Universal Fassade, mede omdat dit product vocht- en waterbestendig is. 

In veel van de gevallen worden de gevels die we behandelen op de Antillen afgewerkt met de Lotusan (Therm) van Südwest, een zelfreinigende siliconen-gevelverf met het lotus-effect. Dit ontstaat ongeveer 21 dagen na applicatie en zorgt ervoor dat het vuil op de coating door middel van regen weer afparelt. Daarnaast is de kleurvastheid één van de grote voordelen. De vrolijke kleuren waar de huizen op de Antillen dus bekend om staan, zijn geen probleem voor de Lotusan.”

STRALEND

De verfproducten krijgen op de Antillen met andere invloeden te maken dan in Nederland. Gevels op de Antillen worden 365 dagen per jaar blootgesteld aan wind, zeezout en zon. “Gevels krijgen het op de Antillen zwaar te verduren,” gaat Roderick verder. “Het is daar natuurlijk vaak mooi weer. De zon schijnt nagenoeg het hele jaar door, waardoor de verf ook het hele jaar door te maken heeft met veel Uv-licht.”

“Maar wist u dat het directe zonlicht niet de grootste bron is van Uv-licht op de Antillen? Dit komt nog meer van de weerkaatsing van de zon in de zee. Het Uv-licht kan wel tot 16 km landinwaarts schijnen. Dat is ongeveer net zo groot als de breedte van de eilanden van de Antillen. De eilanden hebben dus van alle kanten te maken met de weerkaatsing van het zonlicht."

TESTEN

Voor Roderick was het dus niet alleen een vakantie, maar ook een nuttig bezoek aan de Antillen, met wat afgeronde en lopende projecten. “Door middel van deze projecten kunnen we onze producten van Südwest en Aguaplast goed analyseren en potentiële opdrachtgevers laten zien hoe goed onze producten zich in deze extreme omstandigheden houden. Praktijkvoorbeelden zijn toch het beste bewijs van kwaliteit en laat opdrachtgevers sneller een keuze voor ons maken.

“We hopen nog veel mooie projecten te mogen bijstaan op de prachtige eilanden van de Antillen.”