Muren eenvoudig extra beschermen

De meeste muurverven zijn inmiddels schobvast. maar wanneer bij zeer extreme mate worden belast zoals bij scholen is een extra bescherming geen overbodige luxe. Muren kunnen eenvoudig worden gereinigd als deze zijn nabehandeld met de Universele Beschermingslak van Vista.

Muren beter beschermen tegen strepen en krassen

Ultieme bescherming voor wanden

Een universele lak voor de extra bescherming van geschilderde wanden. Met de transparante beschermingslak blijven muren in openbare ruimtes, musea, schoolgebouwen, keuken en hal langdurig schoon.

Muren coaten net zo sterk als tegelen

 

 

Vroeger werden alle muren van een school betegeld. Zo was het eenvoudig om de muren te reinigen. Tegenwoordig worden muren in nieuwe scholen of gerenoveerde scholen niet meer totaal betegeld. Dit is veel te duur geworden. Muren worden gestuukt en daarna meestal geschilderd. Zeker in gangen en bij trappen worden muren sneller vies door tassen en schoenen die langs de muren gaan. De meeste verven zijn tegenwoordig goed te reinigen, maar ook hier houdt het een keer op! Er komt een moment dat je toch bij de stuclaag bent. Bovendien beschermt verf niet tegen beschadigingen. Een extra transparante coating om de muren te beschermen tegen vuil en beschadigingen is hiermee een duurzame oplossing.

Trapgat zonder zwarte strepen

 

 

Een geverfde stuclaag is tegenwoordig eigenlijk altijd wel goed te reinigen als je een schrobvaste muurverf toepast. Maar indien studenten met scherpere, hardere en zwaardere voorwerpen, zoals een schooltas, langs een muur heen gaan, kan de stuclaag beschadigen.

Een aangebrachte verflaag helpt wel, maar kan dergelijke schade nooit voorkomen. Bij scholen zijn de muren eigenlijk altijd aan mogelijke schade onderhevig. Het aanbrengen van een extra transparante coating zorgt ervoor dat het oppervlak een dunne doorzichtige harde coating krijgt. Deze coating kan je meerdere malen aanbrengen naar gelang de sterkte. Met het aanbrengen van een coating is het oppervlak dus sterker en zullen beschadigingen minder snel kunnen ontstaan. 

Het reinigen van muren is met een aanbrengen van een Universele Beschermingslak ook eenvoudig. het voordeel is dat je de coating goed beschermt tegen water en huishoudelijke reinigingsmiddelen. Zwarte strepen van schoenen zijn hierdoor in een trapgat zeer eenvoudig te verwijderen.

Vista Universele Beschermingslak

 
 
Een universele blanke lak op waterbasis en polyurethaan. Bij uitstek geschikt voor het afwerken van wanden en muurverf.
  • Perfect verticaal verwerkbaar
  • Goede vloeiing en mooie laagdikte
  • Afwerkingslaag voor houten vloeren, wanden en muurverf
  • Niet vergelend
  • Goed bestand tegen water en huishoudelijke reinigingsmiddelen

 

Technisch Merkblad

Veiligheidsblad

Vista Universele Beschermingslak

Graag technisch advies ontvangen over één van deze bovenstaande producten? Dit is namelijk onlosmakelijk verbonden met een goede afloop van uw project. De vakmensen van Vistapaint geven u een advies. Professionals met verftechnische kennis en die weten hoe producten worden verwerkt. Een advies voor langere termijn die zekerheid geeft in de kwaliteit die je kunt leveren. Vraag hier een advies aan of neem contact met ons op via +31(0)70 369 41 41.

ADVIES OP MAAT

 

VISTAPAINT is een leverancier van hoogwaardige verfspecialiteiten, plamuren en pleisters. Met ons brede assortiment aan verf- en stucproducten bieden wij dé oplossing voor de verfverwerkende- als de stucverwerkende specialisten. Wij adviseren u graag over onze specialistische producten van hechtprimers, éénpotsystemen, isolerende coatings, reinigers, transparante lakken, nanocoatings, plamuren, pleisters, dekkende vloercoatings, Wegenverf, zwembadverf, lijmen, kitten, overige specials. Maar we geven over advies op het gebied van duurzame producten,  wand- en plafondafwerking, restauratie en reparatie, maar ook gevelafwerking. Of check onze kennisbank met Tips & Adviezen, Projecten, Technische Merkbladen, Veiligheidsbladen en gegarandeerde 24 uursleveringen.