Industriële uitstraling in een potje!

Ben je een schilder op zoek naar een eenvoudige manier om een appartementencomplex om te toveren in een eye-catcher met een stoer industrieel uiterlijk? Zoek niet verder! Jansen Edel-Roest is de ideale oplossing. Met deze unieke verf creëer je moeiteloos een decoratief roesteffect op diverse ondergronden. Bovendien bevat deze verf ferromagnetische deeltjes, waardoor hij ook magnetisch is.

Industriële uitstraling in een potje!

Jansen Edel-Roest: Dé verf voor een stoer industrieel uiterlijk

Ben je een schilder op zoek naar een eenvoudige manier om een appartementencomplex om te toveren in een eye-catcher met een stoer industrieel uiterlijk? Zoek niet verder! Jansen Edel-Roest is de ideale oplossing. Met deze unieke verf creëer je moeiteloos een decoratief roesteffect op diverse ondergronden. Bovendien bevat deze verf ferromagnetische deeltjes, waardoor hij ook magnetisch is. En goed nieuws: hij is volop leverbaar!

Wat is roestverf precies?

Roestverf is een effectlak waarmee je gemakkelijk verschillende ondergronden een industriële uitstraling kunt geven. Met Jansen Edel-Roest, verkrijgbaar bij Vistapaint, voeg je niet alleen een stoer uiterlijk toe, maar maak je ook gebruik van de magnetische eigenschappen van deze verf. Het resultaat is een prachtige en robuuste look.

Jansen Edel Roest Component 1 en 2

Hoe werkt het?

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar in plaats van het voorkomen van roest, ga je nu juist roest creëren. Bij het aanbrengen van roestverf gaat de verf zelf roesten, niet de ondergrond. De ijzerdeeltjes in de verf oxideren wanneer ze in contact komen met lucht. Dit zorgt voor het authentieke roesteffect.

 

Aanbrengen van de verf

Het aanbrengen van Jansen Edel-Roest is eenvoudig met een roller of kwast. De verf bestaat uit twee componenten: Component A en Component B. Hoewel het geen 2K verf is, zijn beide componenten essentieel voor het proces.

Begin met het aanbrengen van Component A, een watergedragen grondverf die direct op verschillende ondergronden kan worden aangebracht, zoals stucwerk, hout, metaal en niet-zuigende ondergronden zoals metaal en kunststof. Voor niet-zuigende ondergronden raden we aan om eerst een proefvlak te maken met een primer. Zorg er altijd voor dat de ondergrond schoon, droog en stofvrij is voordat je begint.

Roes verf met kwast aanbrengen

Het roestproces

Breng de grondlaag ruim aan en laat deze na 6 uur drogen. Vervolgens kun je 3 tot 4 lagen van de activator aanbrengen met tussenpozen van ongeveer 10 tot 15 minuten. De activator mag een beetje aandrogen. Door de activator over de grondlaag aan te brengen, oxideert Component B (Edel-Roest) en krijgt het object de karakteristieke roodbruine roestkleur. Hoe meer activator je aanbrengt, hoe sterker de verflaag zal roesten.

Roestverf: een prachtig effect, maar geeft het af?

Roestverf staat bekend om zijn authentieke roesteffect, maar het kan ook afgeven. In binnensituaties kan dit ongewenst zijn. Gelukkig biedt Jansen de oplossing met de Jansen Aqua Isoleer- en Hechtprimer. Hiermee geef je de roestverflaag een isolerende laag, waardoor het afgeven wordt voorkomen. Het is belangrijk op te merken dat het aanbrengen van de primer niet mogelijk is met een kwast, omdat de roest zich dan vermengt met de isolerende grondverf en alsnog kan afgeven.

Jansen Edel Roest in een kantoorruimte

Bescherming tegen weersinvloeden

De Jansen Aqua Isoleer- en Hechtprimer is een transparante verf die niet alleen het afgeven van roest voorkomt, maar ook meteen een goede bescherming biedt tegen weersinvloeden. Op deze manier blijft je roestverf niet alleen mooi, maar is het ook duurzaam beschermd.

Met de combinatie van Jansen Edel-Roest en de Aqua Isoleer- en Hechtprimer creëer je moeiteloos een industriële uitstraling zonder dat je je zorgen hoeft te maken over eventueel afgeven van de roestverf.

Dit product is niet standaard op voorraad, maar kan eventueel speciaal worden besteld!

Graag technisch advies ontvangen over één van deze bovenstaande producten? Dit is namelijk onlosmakelijk verbonden met een goede afloop van uw project. De vakmensen van Vistapaint geven u een advies. Professionals met verftechnische kennis en die weten hoe producten worden verwerkt. Een advies voor langere termijn die zekerheid geeft in de kwaliteit die je kunt leveren. Vraag hier een advies aan of neem contact met ons op via +31(0)70 369 41 41.

ADVIES OP MAAT

 

VISTAPAINT is een leverancier van hoogwaardige verfspecialiteiten, plamuren en pleisters. Met ons brede assortiment aan verf- en stucproducten bieden wij dé oplossing voor de verfverwerkende- als de stucverwerkende specialisten. Wij adviseren u graag over onze specialistische producten van hechtprimers, éénpotsystemen, isolerende coatings, reinigers, transparante lakken, nanocoatings, plamuren, pleisters, dekkende vloercoatings, Wegenverf, zwembadverf, lijmen, kitten, overige specials. Maar we geven over advies op het gebied van duurzame producten,  wand- en plafondafwerking, restauratie en reparatie, maar ook gevelafwerking. Of check onze kennisbank met Tips & Adviezen, Projecten, Technische Merkbladen, Veiligheidsbladen en gegarandeerde 24 uursleveringen.