Zwembad coaten of verven

Zwembad coaten of verven

Een zwembad is niet zomaar een ondergrond, die met elk soort coating of verf behandeld kan worden. Daarom is de schilder meestal voorzichtig met het behandelen van een zwembad. Om te beginnen heeft een zwembad verschillende ondergronden, namelijk van beton, polyester of tegels. Daarnaast kan de ondergrond al behandeld zijn met een coating of verf, dit heeft de volgende consequentie:

  • Bij een chloorrubber (een-component) ondergrond kan de ondergrond alleen voorzien worden van een andere chloorrubber verf of de applicateur moet de ondergrond volledig kaal schuren / stralen (dit geldt ook voor een twee-componenten systeem).
  • Bij een ondergrond van beton of polyester is het raadzaam om een twee-componenten zwembadsysteem te gebruiken. Mits het kaal beton is kan de applicateur ook voor een chloorrubber verf kiezen.

Daarom zijn vakbekwaamheid, kennis en kunde hierbij van essentieel belang. Met het Vista Zwembad Concept kunnen wij voor 95% van alle zwembaden een technisch advies voor u maken. Het concept is verkrijgbaar in de volgende producten: