Vistapaint B.V. Professionele verfspecialiteiten

Vistapaint B.V. is al ruim 50 jaar een onafhankelijke Nederlandse importeur leverancier van Professionele Verfspecialiteiten. Sinds 20 jaar heeft Vistapaint B.V. ook haar eigen merk en eigen recepturen onder het merk Vista. Wij leveren door de gehele Benelux. Ons bedrijf bezit een eigen afdeling Applicatie en Techniek waar specialistische kennis aanwezig is voor o.a. het coaten van bedrijfsvloeren, het aanbrengen van een vloercoating op een garagevloer, het behandelen van zwembaden, het coaten van daken, het behandelen van stalen constructies, het schilderen van een badkamer of douche etc. etc.

Bedrijfsfilm Vista B.V.

Kortom alles waarbij specialistische kennis nodig is.

Vanaf 1979 is de strategie en het beleid binnen Vistapaint B.V. gericht op de professionele verfgroothandel, eindverbruikers en opdrachtgevers.

Missie:
Een gezond familie bedrijf dat oplossingsgericht, met hoogwaardige producten, technische kennis en uitstekende service de klant ontzorgt.

Visie:
De nr. 1 leverancier in niche producten voor de verf verwerkende professional.

Kernwaarden:
Betrouwbaar, Kennis, Partner en Familie.

Strategie:
Naast het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten, tonen wij onze kwaliteit in het aanleveren van op maat gemaakte oplossingen voor probleemondergronden en andere verftechnische problemen. Onze afdeling Applicatie en Techniek is altijd bezig de technische kennis binnen de afdeling te optimaliseren om onze partners goed te kunnen ondersteunen.
Naast het bedenken van oplossingen en het maken van bestekken besteden wij ook veel aandacht aan de begeleiding van het applicatie proces. Daarnaast geven wij veel technisch onderricht en houden wij informatieavonden voor onze klanten, eindverbruikers en opdrachtgevers. Wij proberen zo ook op het technische vlak de verfgroothandel en haar klanten te ondersteunen.

Vistapaint B.V. is in de Benelux marktleider op het gebied van plamuur voor de professionele schilder en/of vakman, afkomstig van een van de hoofdleveranciers, Jansen Maler Spezialitäten. Jansen plamuur bestaat in vele varianten, Jansen lakplamuur, Jansen reparatieplamuur en Jansen 2-k polyester plamuur. Daarnaast heeft Vistapaint B.V. met het merk Südwest een hele goede synthetische, maar ook watergedragen universele hechtprimer, middels de Südwest All-Grund en de Südwest Acryl All-Grund. Ook heeft Südwest een kwalitatief hoogwaardige hoogvullende grondverf in haar assortiment, de Südwest Unigrond. Met het merk Jeager heeft Vistapaint B.V. de beschikking over hitte bestendige verf en bijvoorbeeld badkuiplak, tegellak of striplak.

Het producten assortiment van Vistapaint B.V. bezit nog veel meer specialiteiten waaronder bijv. isolerende verf (muurverf), specialistische muurverven, chloorruber zwembadverf, 2-K zwembadcoating, hitte bestendige verf, goudlak, zilverlak, effectlakken, blanke vernissen, lakken, 2-komponenten polyurethaan verven etc. Op watergedragen gebied heeft Vista bijna altijd een oplossing en die oplossing wordt u steeds vrijblijvend en gratis geadviseerd door onze afdeling Applicatie Techniek.

Vistapaint B.V., met zoveel goede fabrikanten, onze eigen ontwikkelingsafdeling en ons brede specialiteiten assortiment, is een partner voor u! Voor nu en later, want wij blijven innoveren!

In 1953 wordt Vistapaint B.V. opgericht als importeur voor verf, fotobehang, behangtafels en aanverwante artikelen zoals lakgietmachines voor radiatoren. In 1979 neemt Leo A.G.M Reichert de directie over. In de loop van 1979 vinden enige ingrijpende veranderingen plaats:

  1. Geografisch: Vistapaint B.V. verhuist van Elden naar Voorburg, waar kantoren en magazijn geïntegreerd worden.
  2. Strategisch: Het productassortiment wordt afgestemd op de professionele verwerker. Levering via groothandel en fabrikanten. Assortiment wordt gereorganiseerd tot professionele verfspecialiteiten. Door middel van scholing, demonstraties, schriftelijke adviezen en professionele ondersteuning ontwikkelt Vistapaint B.. zich tot een erkende en bekende verfspecialiteiten leverancier in Nederland.

In 1984 wordt het werkterrein uitgebreid tot de gehele Benelux. Om de groei te bevorderen wordt in 1988 de nieuwbouw, de huidige locatie in Voorburg betrokken.

In 1990 wordt IPL B.V. opgericht voor de import van industriële lakken. Eerst van Max Meyer uit Italië, later en nu nog steeds van Libert Paints uit België. Daar de professionele schilder steeds vaker ook specialiteiten uit het industriële programma verwerkt ontstaat er een prima samenwerking tussen Vistapaint B.V. en IPL. Behalve de gezonde groei in Nederland, ontwikkelt de markt in België zich ook naar verwachting en wordt er in 1996 besloten een zelfstandig verkoop-kantoor in Antwerpen te openen. Vista Belgium N.V. is een feit.

In 2005 besluit de directie de buitendienst aanzienlijk uit te bereiden. De klanten kunnen hierdoor nog beter en intensiever ondersteund en begeleid worden. Zowel Nederland als België wordt verdeeld in meerdere rayons. In de opvolgende jaren wordt het assortiment sterk uitgebreid met zowel producten van de hoofdleveranciers als het eigen merk: Vista Paint. Dit blijkt achteraf een strategisch goede keuze te zijn geweest. Vistapaint B.V. groeit deze jaren zeer sterk.

Op 1 januari 2009 wordt een deel van de aandelen overgedragen aan Roderick en Lodewijk Reichert.

De taken worden verdeeld in o.a.:

  • Leo Reichert: Algemeen verantwoordelijk
  • Roderick Reichert: Commercieel verantwoordelijk
  • Lodewijk Reichert: Financieel en intern verantwoordelijk
  • Peter den Ouden: Technisch verantwoordelijk